syysk. 7, 2021

Etik i inkasso - Finansmarkedet hviler på tillid og etik

Lowell har en målsætning om at være den mest etiske i vores branche. Det er nemt at sige, men svært at gøre. I en række artikler vil vi sætte fokus på, hvad det vil sige at være etisk i vores branche, og denne gang kigger vi på finans.
caption

 

Ud fra en umiddelbar betragtning, er der lidt langt mellem etik og finans, fordi det ikke er emner, som traditionelt er blevet forbundet særligt tæt med hinanden. Det ændrer sig imidlertid hurtigt i disse år, og derfor har vi spurgt Johan Agerman, CEO i Lowell Nordics, hvordan finans og etik hører sammen hos Lowell.

”Et eksempel hvor etik og finans i dag er tæt forbundet er diskussionen om bæredygtighed. For nogle år siden, var bæredygtighed og CSR, noget der kørte i sine egne projekter i virksomheder. Men i dag er det en væsentlig faktor, når investorer træffer beslutning om at investere i virksomheder, enten gennem ejerandele eller via obligationer, at virksomheden er tydelig og ambitiøs i sine målsætninger inden for bæredygtighed.

Der er altså en stærkere sammenhæng mellem etik og finans, end vi så tidligere, men hvad er det vi hos Lowell helt konkret gør, når vi snakker om at agere etisk indenfor finans?

”Først og fremmest rapporterer vi omhyggeligt korrekte finansielle informationer i tide til de relevante myndigheder og markeder. Det gør vi dels for at sikre, at vi betaler de korrekte skatter og afgifter på vores forskellige markeder, og dels for at sikre, at eksterne investorer får et retvisende billede af vores virksomhed. På den måde er vi både med til at finansiere og opretholde stærke samfund i de lande, vi opererer og til at opretholde et velfungerende kapitalmarked, hvor investorer får et retvisende billede af de virksomheder, som de investerer i. Samtidig bruger vi internt mange ressourcer på at holde os opdateret på de lovpligtige bestemmelser på markedet, og på at sikre, at vi har systemer og processer, der understøtter dette” forklarer Johan Agerman.

”Derudover har vi netop lanceret et meget ambtiøst sustainability program, hvor vi forpligter os til at rapportere vores tiltag og resultater, når det gælder bæredygtighed. Vi følger de standarder, der er lagt af Sustainanbility Acccounting Standards Board (SASB), og vores rapportering på det område kommer til at foregå parallelt med vores mere traditionelle finans-rapportering”, slutter Johan Agerman.

Læs også: En sund forretning bygger på et bæredygtigt samarbejde 

Vil du holde dig opdateret? Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

;