kesäk. 3, 2021

Et uddannelsesforløb som advokatfuldmægtig behøves ikke være ved et advokatkontor

Lowell Danmark udbyder muligheden for at tage sit uddannelsesforløb som advokatfuldmægtig hos Danmarks største inkassoselskab
caption

 

I dag bliver størstedelen af advokatfuldmægtige uddannet hos et advokatkontor. På trods af det, åbnede Lowell Danmark i 2019 op for, at man kunne tage sit forløb som advokatfuldmægtig hos inkassovirksomheden selv. Ved at ansætte advokatfuldmægtige, er man hos Lowell Danmark de første i inkassobranchen, som selv begynder at uddanne advokater.

Det nye tiltag skyldes et stigende behov for juridisk ekspertise og rådgivning, da Lowells strategiske fokus er på finansielle krav der er komplekse, og kunder der lægger vægt på kvalitet.

Et ønske om at udvide forretningsmodellen

Uddannelse af advokatfuldmægtige hos Lowell reflekterer også et ønske om at udvide forretningsmodellen. Ifølge Charlotte Karlsen, Advokat og Head of Legal Collection hos Lowell Danmark, giver tiltaget et boost til kontakten med kunder og slutforbrugere: ” Vi ønsker, at vores kunder skal have den bedst mulige hjælp til behandling af deres sager, og ved at have stærke juridiske kompetencer in-house hos Lowell vil vi kunne bidrage med endnu mere hertil”.

Samtidig nævner Charlotte Karlsen, at man internt hos Lowell får mulighed for at holde sig langt mere opdateret på den juridiske viden ude i markedet. Derved kan det blive lettere at se, hvad fremtiden bringer på kreditmarkedet: ”Hos Lowell kan vi holde vores kolleger bedre opdateret på lovgivningen, og de afgørelser der kommer fra domstolene. Det kommer til at danne grundlaget for vores fremtidige sagsbehandling”.

 


Mød Christian: Advokatfuldmægtig hos Lowell Danmark

Brede og fleksible arbejdsopgaver

Som regel sidder jeg både med mindre betalingskrav og større banksager. Der er som regel lidt mere teori indenfor de større sager, men kombinationen af at køre så mange forskellige sager gør, at man hurtigt bliver specialist i at procedere.

Hovedsageligt giver mine opgaver mig et bredt juridisk perspektiv, netop fordi Lowell er specialister indenfor nogle primære kerneforretningsområder; finansielle krav, forsikring, forsyning og lejesager. Samtidig er vi også en international koncern, der gør at vi sidder med internationale krav, EU krav og nordiske regler. Det giver nogle fede muligheder for at arbejde på tværs af landegrænser.

En branche som byder mere ind på den juridiske del

Inkassobranchen bliver generelt opfattet som en branche, der hovedsageligt bygger på kvantitativt arbejde. Det er langt fra tilfældet. Der bliver lagt stor vægt på frihed under ansvar, som giver nogle gode muligheder for at dykke ned i specifikke og alsidige sager i mange forskellige retsområder. 

Samtidig er det også spændende at være en del af udviklingen på markedet, og herunder præge den nuværende retspraksis. Lowell Danmark A/S arbejder for en samlet kundeoplevelse, hvor kunder og debitorer ikke kun får behandlet deres sager på god vis, men samtidig også får den juridiske ekspertise og rådgivning i selvsamme proces.

/media/110903/christian_advokatfuldmægtig.jpg

Christian Wegge-Larsen har været advokatfuldmægtig hos Lowell Danmark siden september 2019

;