Advarsel

Vi oplever desværre for tiden, at svindlere udsender tekstbeskeder (SMS), der udgiver sig for at være Lowell. Hvis du er usikker på, om SMS'en er fra os, bør du logge ind på Mit Lowell med MitID/NemID og tjekke.

Vær også opmærksom på personer som kontakter virksomheder og prøver at sælge inkasso-abonnementer i Lowells navn. Der er også eksempler på, at de efterfølgende sender en faktura med Lowells navn på. Vi sælger ikke den type abonnementsløsninger og henvendelserne har intet med os at gøre.

X
Hero image

Gældsinddrivelse er essentielt for et sundt kreditmarked

Ifølge Carsten Tanggaard, professor i økonomi ved Aarhus Universitet, er gældsinddrivelse en vigtig faktor, når det kommer til at opretholde et sundt kreditmarked og dermed væksten i hele norden - Specielt i tider med høj inflation.

Renteniveau, beskæftigelse og de offentlige finanser. 
Det er nogle af de faktorer, der ofte nævnes, når man taler om, hvad der påvirker økonomi. En oftest overset faktor er gældsinddrivelse og dennes påvirkning på kreditmarkedet. 

Men lige præcis den faktor er helt essentiel for økonomien, understreger Carsten Tanggaard, Professor i økonomi ved Aarhus Universitet.

- Gældsinddrivelse spiller en betydelig rolle i makroøkonomien. At sørge for at debitorer betaler deres gæld, spiller en helt central rolle for selve kreditgivningen, når man skalerer det hele op til makroniveau.

Deri ligger, at sammenhængen mellem gældsinddrivelse og kreditgivningen er vigtig for et effektivt kreditmarked, og vil i sidste ende have stor indvirkning på økonomien i hele norden.

 

Det er generelt afgørende for et sundt og velfungerende kreditmarked, at lånte penge betales tilbage som aftalt understreger

Samtidig fastslår Carsten Tanggaard, at kredithistorikker og data over forbrugere er et vigtigt værktøj for at kunne skabe et sundt kreditmarked.

- Det er generelt afgørende for et sundt og velfungerende kreditmarked, at lånte penge betales tilbage som aftalt. Derfor er det vigtigt, at det er muligt for kreditgivere at have indsigt i folks kredithistorikker. Gældsinddrivelse er derfor vigtig for kreditgivningen, og kreditgivningen er vigtig for økonomien. De to ting hænger uløseligt sammen.

Inkassoselskaber kan hjælpe under inflation
I tider med inflation og stigende priser på bl.a. fødevarer og energiprodukter betyder det også at forbrugere kan få sværere ved at betale af på deres gæld. 

 

Hvis inflationen gør det svært at få pengene hjem så fryser kreditmarkederne. Det bliver sværere at opnå kredit og renterne stiger, hvilket så påvirker aktiviteten i samfundet.

Carsten Tanggaard fastslår, at inkassoselskaberne i sådanne situationer har en klar rolle i at afhjælpe med at få inddrevet gælden.

- Problemet med høj inflation og kredit er, at det får økonomien til at stramme til og gør, at låntagere kan få problemer med at servicere gælden. Opgaven med at få pengene hjem kan Inkassoselskaberne så hjælpe med at løse.

- Hvis inflationen gør det svært at få pengene hjem så fryser kreditmarkederne. Det bliver sværere at opnå kredit og renterne stiger, hvilket så påvirker aktiviteten i samfundet afslutter Carsten Tanggaard.