nov. 11, 2019

Virksomheder er blevet bedre til at betale

Det viser en analyse foretaget af Lowell, hvori vi ser en større betalingsevne og ikke mindst betalingsvilje blandt de danske virksomheder.
caption

 

Virksomheder er blevet bedre til at betale. Det viser en analyse foretaget af Lowell, hvori vi kan se, at andelen af de BtB (business to business) krav, der går til inkasso, hvor skyldneren kommer i gang med at betale et krav tilbage inden for 3 måneder er steget med hele 25 pct. i perioden 2015 til 2019.

Samtidig bliver der i kroner og ører betalt mere tilbage af gælden inden for de første 12 måneder. Tallene viser en stigning på 10 procentpoint sammenlignet med summen af indbetalinger for 2015.

En af årsagerne til den bedre indtjening skal findes i den øgede opmærksomhed på BtB-området. For kun fem år siden havde Lowell ikke et BTB team, og der var slet ikke det fokus på sagerne, som der er i dag. 

”Vi mærker en større betalingsevne og betalingsvilje hos virksomhederne, når vi er i dialog med dem. Virksomhederne ved, at det er alvor, når en sag går til inkasso. Vi har et stort fokus på at sikre en så hurtig sagsbehandling som muligt. Vi er bevidste om, hvad det er for nogle kundegrupper, vi har, og vi lægger stor vægt på, at medarbejderne har kompetencerne samt den nødvendige viden til at få afklaret tvistede sager", siger Kirstine Dahl, Head of Legal & Special collection hos Lowell Danmark.   

;