lokak. 18, 2021

Stigende beskæftigelse blandt de unge, sænker antallet af nye registreret med misligholdt gæld

Fra marts til juni i år er beskæftigelsen steget med over 110.000, hvoraf to ud af tre er under 30 år. Hos Lowell kan man i samme periode se, at antallet af unge med misligholdt gæld falder.
caption

 

Ifølge en analyse, som Danmarks Statistik har lavet for Børsen, steg beskæftigelsen fra marts til juni med 110.000 personer. Samme analyse påpeger, at to ud af tre af dem er under 30 år. Det kommer efter et år med coronanedlukningen, hvor at dansk økonomi efterfølgende har vækstet og derfor har sendt efterspørgslen op på arbejdsmarkedet.

Las Olsen, Cheføkonom i Danske Bank, siger i et interview til Børsen, at de unge oftest er hurtigere til at komme i arbejde efter en krise. Dog påpeger han, at det denne gang har været et væsentligt større antal af unge som er kommet i arbejde, end det plejer.

Fald i antallet af unge med misligholdt gæld

Hos Lowell Danmark har man kunne følge tendensen i selvsamme periode og kunne konkludere, at antallet af nye misligholdt fordringer hos de unge under 30 år ligeledes har været væsentlig lavere, sammenlignet med samme periode sidste år.

Specifikt viser tal fra Lowell Danmark, at antallet af misligholdte fordringer for personer i alderen 15-30 år i perioden marts til juni 2021 næsten er 25% lavere, sammenlignet med samme periode i 2020.

Ifølge Peter Hansen, Sales Director i Lowell Danmark, er tendensen positiv fra et samfundsøkonomisk perspektiv: ”Det værner om unge kommer ud på arbejdsmarkedet og ikke får stiftet misligholdt gæld. For unge giver det en god økonomisk start, da man får mulighed for at spare penge op eller investere, i stedet for at skulle betale en større andel af til misligholdt gæld”.

Færre unge bliver registreret i RKI

I en opgørelse over RKI-registret fra juli 2021, er tendensen den samme. Antallet af unge (20-30 år), som er registreret i RKI, er faldet fra 42.201 personer i 2020 til 36.501 personer i 2021. Dog påpeger samme rapport, at det skyldige beløb pr. person i samme aldersgruppe er steget en smule.

 

Vil du holde dig opdateret? Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

;