nov. 20, 2017

Stærkt samarbejde mellem fintech og klassisk finans knowhow

Lowell kender danskerne, og det er baggrunden for samarbejdet mellem Lendino og Lowell, der også er et godt eksempel på, hvordan den nyeste fin-tech arbejder sammen med klassisk knowhow fra den finansielle sektor og gensidigt styrker hinanden.
caption

 

Lowell har indledt et samarbejde med fintech virksomheden Lendino, der har udviklet en platform, der formidler lån direkte mellem private og virksomheder.

Morten Engelbæk, adm. Direktør for Lowell Danmark siger om samarbejdet: ”Vi er glade for at Lendino har valgt os som credit management partner, og jeg er helt sikker på, at vi gensidigt kan lære af hinanden, blandt andet fordi vi har meget forskellige kulturer.”

Lowell har altid været koncentreret om credit management med fokus på inddrivelse af misligholdt gæld. Lendino blev stiftet i begyndelsen af 2014 og er en markedsplads for lån, hvor private og professionelle kan låne direkte til mindre danske virksomheder. Hele processen foregår online og ved hjælp af ny teknologi, der holder omkostningerne på et minimum til fordel for både långiver og låntager.

”Lendino er en strategisk vigtig kunde for Lowell”, siger Morten Engelbæk. ”Ikke på grund af deres størrelse, men fordi det er afgørende for os at vise, at vi er den foretrukne credit management partner for hele den finansielle sektor i Danmark, både den etablerede del og de mange disruptors, der dukker op i disse år”.

”Som virksomhed har Lowell altid været interesseret i, hvilke nye udfordringer og muligheder, der ligger om det næste hjørne. Derfor er vi meget glade for at konstatere, at vi i dag kan løse en vigtig opgave for en fintech virksomhed på baggrund af den viden, vi har bygget op gennem mere end 100 år.”

”Vi kender danskerne, og det er den vigtigste forudsætning for at kunne hjælpe en virksomhed som Lendino med at skabe fortsat vækst. For selv om der er meget nyt i fintech virksomhederne, så er der stadig nogle basale ting, som ikke ændrer sig: Ikke mindst, at en virksomhed skal have stabile og sikre indtægter for at kunne vokse, og det er her vi kommer ind i billedet.”

Nils Thygesen, Chief Risk Officer & Partner hos Lendino fortsætter:"Lendino har udvalgt Lowell som en af virksomhedens foretrukne samarbejdspartnere inden for inkasso. Valget faldt på Lowell som følge af gode personlige relationer og Lowells ledende position i branchen."

 

;