nov. 2, 2017

Lowell Danmark har fået ny ejer

I forbindelse med fusionen mellem Intrum Justitia og Lindorff stillede EU kommissionen krav om frasalg af Lowell forretningsenheder i Danmark, Sverige, Finland og Estland, samt Intrum Justitia i Norge. Der er nu indgået aftale med Lowell Group om et køb af disse forretningsenheder for € 730 mio.
caption
”Det nye ejerskab er et perfekt match og det styrker vores muligheder for at udvikle nye løsninger til gavn for vores kunder, siger Morten Engelbæk, adm. direktør for Lowell Danmark

 

I forbindelse med fusionen mellem Intrum Justitia og Lindorff stillede EU kommissionen krav om frasalg af Lindorffs forretningsenheder i Danmark, Sverige, Finland og Estland, samt Intrum Justitia i Norge.

Der er nu indgået aftale med Lowell Group om et køb af disse forretningsenheder for € 730 mio.

”Vi kunne ikke have ønsket os en bedre ejer, og vi glæder os til at blive en del af Lowell Group”, udtaler Morten Engelbæk, Adm. direktør i Lindorff Danmark. ”Lowell har en stærk markedsposition og har både kapital og viden, der vil styrke os i vores stræben efter at indfri vores store ambitioner. Derudover er Lowell ikke i forvejen til stede i Norden, så vi betragter dette som et perfekt match”.

Data og digitalisering er nøgleord i den udvikling, som præger hele den finansielle sektor i disse år, og det er også her Lindorff Danmark ser store muligheder for at kunne skabe endnu mere værdi for mange forskellige kunder.

“Vi har en ambitiøs vækstplan i Danmark de næste fire år. Med 400.000 danskere i vores system har vi et unikt sæt data på tværs af industrier, som vi vil bruge til at levere spændende løsninger, ikke kun til den finansielle sektor, men også til kunder i f.eks. energi og telekom”.

Handlen skal godkendes af EU kommissionen og af finansielle myndigheder i flere af de involverede lande. Det forventes alt sammen at være på plads i løbet af første halvår af 2018.

Om Lowell:

Lowell er en af Europas største credit management virksomheder med aktiviteter i Storbritannien, Tyskland, Østrig og Schweitz, og målet er at blive den bedste i Europa indenfor området, både i forhold til kunder og debitorer.

Lowell har inden opkøbet af dele af Intrum 3.100 medarbejdere fordelt på 16 lokationer i de fire nævnte lande.

 

;