kesäk. 23, 2020

Kerneforretningen i fokus

Siden foråret 2016 har Bank Norwegian løbende outsourcet inddrivelsen af misligholdte krav til Lowell med et ønske om at fokusere på deres kerneforretning. Bank Norwegian ser stor fordel i at outsource inddrivelsesprocessen til en professionel aktør som Lowell, da det giver dem mulighed for at målrette deres ressourcer mod andre dele af værdikæden, herunder forebyggelse af misligholdte lån for økonomisk pressede kunder.
caption

 

Da Bank Norwegian blev etableret på det danske marked i 2015, lå der allerede en klar strategi om at outsource inddrivelsesprocessen. I den forbindelse foretog Bank Norwegian en forhåndsvurdering af potentielle partnere på det danske marked, som de senere hen indgik i dialog med. Blandt disse var Lowell.  

”Efter en grundig udvælgelse faldt valget på Lowell. Det er der flere årsager til. Først og fremmest identificerede Lowell sig som en yderst professionel spiller på markedet med en høj grad af ekspertise og integritet. Derudover så vi en stor værdi i at være tilknyttet et af Danmarks førende inkassobureauer, der i kraft af sin størrelse og sin database leverer værdifulde input i vores analysearbejde”, siger Olaf Næss Aadalen, Head of Collection hos Bank Norwegian. 

En af de ting vi lægger stor vægt på hos Lowell er vores tætte relation til vores kunder. Dette gør sig naturligvis også gældende for Bank Norwegian, som siger følgende om samarbejdet:

”Vi arbejder tæt sammen med Lowell på flere niveauer. Både sagsbehandlere samt ledelses- og supportfunktioner har en klar forpligtelse overfor Bank Norwegian i forhold til at skabe resultater, der fungerer godt for alle parter. Dette kombineret med den respekt og professionalisme, vi oplever, Lowell behandler os og ikke mindst vores kunder med, får os til at føle, at vi har et stærkt og godt partnerskab”.  

Hos Lowell har vi indimellem at gøre med sårbare mennesker, og der kan i sådanne tilfælde være brug for at tage særlige hensyn, der rækker udover den finansielle side af sagen. Vi oplever ofte, at vores fokus på og håndtering af sårbare forbrugere har stor betydning for vores kunder, hvilket er noget, Olaf Næss Aadalen kan nikke genkendende til.

”Outsourcing vil altid have et element af risiko i sig. For at sikre, at vores brand varetages bedst muligt, også når det gælder sårbare forbrugere, har vi været meget bevidste om at vælge en seriøs forretningspartner, der tager sig af vores kunder på bedste vis. Der er et fåtal af kunder, der finder det vanskeligt, når et eksternt inkassobureau overtager administrationen af deres lån. Ikke desto mindre ser vi, at langt størstedelen sætter pris på den rolle, Lowell udfylder. Lowell har nemlig vist sig at være både løsningsorienteret og professionelle - også i kundedialogen”, slutter Olaf Næss Aadalen.

 

Bank Norwegian er en fuldt ud digital nordisk netbank, der blev oprettet i 2007. De tilbyder opsparingskonto, kredittkort og forbrugslån til privatkunder. Virksomheden samarbejder med Norwegian Air Shuttle om Norwegian-kortet, som er et kombineret kreditkort og fordelskort. De sidste to år har Norwegian-kortet vundet den prestigefyldte Freddie-pris for bedste fordelsprogram kreditkort i Europa og Afrika. Ved udgangen af ​​2019 havde banken 1,7 millioner kunder i Norden.

Læs mere om Bank Norwegian på deres hjemmeside

/media/110530/olaf-bn.jpg

Olaf Næss Aadalen, Head of Collection hos Bank Norwegian.

;