sep. 30, 2020

Den rette kvinde til det rette job

Hos Lowell anvender vi data med henblik på at forstå og ikke mindst forbedre vores forretning. En af de medarbejdere, der sidder med den daglige datafremstilling, er Business Intelligence Analyst, Irene Fruergård-Pedersen, der har været ansat hos Lowell siden marts i år.
caption

 

Som Business Intelligence Analyst hjælper Irene Lowell med at blive klogere på vores forretning. Det gør hun blandt andet ved at præsentere data og på den måde se, hvor er vi dygtige, og hvor der er plads til forbedring.

”Det handler især om at gøre dataen brugervenlig og forståelig. Hvis man ikke forstår data, kan man lave nok så mange statistikker og sandsynlighedsbe-regninger uden det har nogen egentlig effekt.”

Når vi hos Lowell taler om data, taler vi for eksempel om hvor mange penge, vi inddriver, hvilke sager vi inddriver mest på, antal nye sager osv. For eksempel kunne vi følge med i, hvilken effekt Coronakrisen havde på os som virksomhed.  

Datapræsentationen er som udgangspunkt til intern brug, men gavner også Lowells kunder og forbrugere.

”Det kommer til at gavne dem på den måde, at hvis vi forstår vores egne tal og dermed vores egen forretning bedre, kan vi også arbejde mere effektivt. Hvis man ikke har et datagrundlag at arbejde ud fra, er man nødt til at gå med mavefornemmelser. Ved at kigge på data arbejder vi i højere grad ud fra fakta."

Lowell som arbejdsplads

Data og præsentation af data er en stor del af Irenes hverdag hos Lowell, men jobbet rummer meget mere end det.

”Det jeg syntes er spændende er, at jeg får lov til at laver forskellige ting både direkte udstilling af data men også mere dybdegående analyser."

Og med en spændende og meningsfuld jobbeskrivelse følger heldigvis også en god arbejdsplads med gode kollegaer.

”Det der kendetegner Lowell som arbejdsplads er, at der af masser af imødekommende og glade mennesker. Her er bare rart at være."

;