apr. 9, 2019

Jeg har fået en betalingsanmærkning – hvad betyder det?

Danskernes forhold til betalingsanmærkninger er som regel kendetegnet enten ved stor bekymring eller meget lidt viden. Mange tror, at det er umuligt at slippe af med en betalingsanmærkning igen. Men er det virkelig sådan? Vi giver dig en lille indføring i, hvad det egentlig vil sige at få en betalingsanmærkning.
caption

 

Hvad er en betalingsanmærkning?

Hvis du undlader at betale en regning, kan du ende med at få en betalingsanmærkning. Betalingsanmærkninger bliver registreret hos kreditoplysningsbureauer og omtales i det daglige ofte som at være registreret i RKI, selv om der i virkeligheden er flere lignende virksomheder.

Hvorfor får man en betalingsanmærkning?

Som hovedregel kan du blive registreret hos et kreditoplysningsbureau, hvis du ikke har betalt din regning og efterfølgende har modtaget flere rykkere, som du ikke har reageret på. Den sidste rykker skal altid indeholde et varsel om, at du vil blive registreret med en betalingsanmærkning, hvis du ikke inden for en kort frist betaler det skyldige beløb.

Hvilke konsekvenser har det, hvis man får en betalingsanmærkning?

Det er almindeligt, at der kontrolleres for betalingsanmærkninger i forbindelse med ansøgning om lån, kreditter eller oprettelse af abonnement hos forskellige selskaber. Hvis du har en betalingsanmærkning kan det betyde, at du får afslag på din ansøgning om fx et mobilabonnement eller et banklån.

Nogle arbejdsgivere laver også en kontrol for betalingsanmærkninger ved ansættelse af nye medarbejdere. I de tilfælde er det bedst, at du er åben om, at du har en betalingsanmærkning.

Hvor længe bliver en betalingsanmærkning stående?

En betalingsanmærkning står som regel i 5 år, men hvis du betaler din gæld, bliver anmærkningen slettet, når du har indbetalt hele beløbet.

Lowell sender dagligt opdateringer til kreditoplysningsbureauerne med besked om sager, som er betalt og skal slettes fra registeret.

 

;