helmik. 14, 2023

Et uddannelsesforløb som advokatfuldmægtig behøves ikke være ved et advokatkontor

Lowell Danmark udbyder muligheden for at tage sit uddannelsesforløb som advokatfuldmægtig hos Danmarks største inkassoselskab
caption

 

I dag bliver størstedelen af advokatfuldmægtige uddannet hos et advokatkontor. På trods af det, åbnede Lowell Danmark i 2019 op for, at man kunne tage sit forløb som advokatfuldmægtig hos inkassovirksomheden selv. Ved at ansætte advokatfuldmægtige, var man hos Lowell Danmark de første i inkassobranchen, som selv begynder at uddanne advokater.

Tiltaget skyldes et stigende behov for juridisk ekspertise og rådgivning, da Lowells strategiske fokus er på finansielle krav, der er komplekse, og kunder der lægger vægt på kvalitet.

Et ønske om at udvide forretningsmodellen

Uddannelse af advokatfuldmægtige hos Lowell reflekterer også et ønske om at udvide forretningsmodellen. Ifølge Charlotte Karlsen, Advokat og Head of Legal Collection hos Lowell Danmark, giver tiltaget et boost i kontakten med kunder og slutforbrugere: ”Vi ønsker, at vores kunder skal have den bedst mulige hjælp til behandling af deres sager, og ved at have stærke juridiske kompetencer in-house kan vi bidrage med endnu mere hertil”.

Tiltaget giver endvidere mulighed for hele tiden at være opdateret på den juridiske viden og udvikling ude i markedet, og derved hvad fremtiden bringer på kreditmarkedet: ”Hos Lowell kan vi holde vores kolleger bedre opdateret på lovgivningen, og de afgørelser der kommer fra domstolene. Det kommer til at danne grundlaget for vores fremtidige sagsbehandling” afslutter Charlotte Karlsen.

 


Mød Mikkel: Advokatfuldmægtig hos Lowell Danmark

Længsel efter et større ansvar og bedre arbejdstider
Under min uddannelse som Cand.jur. arbejdede jeg på advokatkontor, og herefter brugte jeg et par år ved det offentlige. Da jeg var færdig med studiet, var der mange som fortsatte på et advokatkontor, men jeg følte, at man blev udbrændt af arbejdstiderne og presset. Det virkede urealistisk at følge med på i længden.

Man vil jo gerne have et liv, som hænger sammen.
Det gode ved at komme til et inkassoselskab er, at man kan blive advokat og samtidig have fornuftige arbejdstider. Det er på mange måder det bedste af begge verdener.

Det er min opfattelse, at man som advokatfuldmægtig i advokatbranchen står meget alene med sine sager uden mulighed for at få hjælp til arbejdspresset. Da jeg kom til Lowell, oplevede jeg, at der var et stærkt bagland, som stod klar til at hjælpe en. Den villighed til at samarbejde og styrke ens kompetencer gør også, at man er meget ligeværdig med andre, uanset baggrund.

Et forløb med egne sager og som intern rådgiver
Allerede fra starten sad jeg med retssagsbehandling og fogedbehandling, hvor jeg kunne varetage vores kunders interesse på tværs af mange forskellige industrier. Der bliver lagt stor vægt på frihed under ansvar, som giver nogle gode muligheder for at dykke ned i specifikke og alsidige sager i mange forskellige branche- og retsområder.

Som tiden er gået, har jeg også fået lov til at arbejde mere med bobehandling, som har udviklet sig til at blive et større område i Lowell. Derudover fungerer jeg også som intern juridisk rådgiver, hvis der for eksempel skal køres en sag på vegne af Lowell, eller hvis der er brug for juridisk rådgivning til arbejdsgange og konkrete sager.

Hvad skal fremtiden bringe?
Min drøm er først og fremmest at blive advokat. Derudover vil jeg gerne fortsætte arbejdet inden for inddrivelse - meget gerne her hos Lowell. Det ville glæde mig at kunne være med til at præge udviklingen i Legal afdelingen yderligere.

Læs også om vores tidligere advokatfuldmægtig Christian Wegge

/media/111182/mikkel-severinsen.jpg

Mikkel Severinsen har været advokatfuldmægtig hos Lowell Danmark siden maj 2022

;