tammik. 15, 2020

Banker får grønt lys til salg af misligholdte lån

I sidste uge åbnede Finanstilsynet op for, at danske banker kan videresælge misligholdte lån og følger dermed den praksis, der har været i de øvrige nordiske lande og EU i adskillige år.
caption

 

Finanstilsynet har givet danske pengeinstitutter grønt lys til at sælge misligholdte fordringer. Tidligere har Finanstilsynet ikke anset videregivelse af kundeoplysninger i forbindelse med salg af låneporteføljer som en berettiget videregivelse af personoplysninger. Med virkning fra januar 2020 har Finanstilsynet dog valgt at ændre sin tidligere holdning og følger dermed den praksis, der har været i de øvrige nordiske lande og EU i adskillige år.

Dette medfører en række nye muligheder, men vi ved af erfaring, at der også er mange overvejelser og praktiske problematikker at tage højde for frem mod et evt. salg af en portefølje. Lowell står klar til at hjælpe og tilbyder helt konkret rådgivning ift. salgsprocessen, værdiansættelse, klargøring af data og ikke mindst hvilke øvrige overvejelser og hensyn, man som kreditinstitut bør tage i forbindelse med salg af misligholdte lån.

Hvis du er interesseret i at høre mere omkring, hvilke konkrete muligheder Finanstilsynets ændrede praksis giver jer og jeres virksomhed, så kontakt vores salgsafdeling på salg@lowell.com eller +45 60 23 46 64.

Du kan læse mere om baggrunden for Finanstilsynets beslutning i en artikel om emnet i Børsen fra d. 13. januar 2020.

;